ONZE BIEREN

 

Ouderavond

Tiramisu Stout (8,5%)

(Verkrijgbaar)

Een Stout die gemaakt is met alle ingrediënten van een tiramisu taart. De Complexe smaak van de gebrande mout zorgen voor de ronde koffie & chocolade smaak. 

Deze wordt ondersteund  door de zachte smaak van de amandelnoten uit de amaretto. De vanille hebben wij subtiel verborgen in de geur en afdronk. 

Dit bier is het mooist rond de 10 graden Celsius met een stukje pure chocolade.

 

.

 

 

π (pi) 

I.P.A. (6,0%)

(Verkrijgbaar)

π is een I.P.A waar de Mosaic hop de hoofdrol in heeft. Deze hop geeft het bier een mooie grapefruit smaak met een lichte bitter. 

De dry-hop brengt een zachte geur van tropisch fruit en citrus met zich mee. Door het gebruik van havermout is hij in het mondgevoel licht zoet en kruidig. 

De verfrissende hoppen maken dit bier tot een dorstlesser! 

Heerlijk voor zowel in de winter als voor in de zomer.

 

HEILIG BOONTJE

Session Pale Ale (3,5%)

(Verkrijgbaar)

Een fris bier met een gezonde dosis citrus. De perfecte dorstlesser voor een warme dag met een verantwoordelijke hoeveelheid alcohol. Lekker na het sporten of gewoon in de zon op het terras.

Door de juiste combinatie van Pale Ale en Cara mout heeft dit bier een goede body. Door de gedoseerde toevoeging van citrus hoppen krijgt dit boontje zijn zomerse smaak.

 

 

krijtje

Saison (5,8%)

(Verkrijgbaar)

Krijtje is een Franse Saison die gekenmerkt wordt door zijn gistprofiel. Lichtkruidig met een zeer zacht mondgevoel. Dit komt door de grote hoeveelheid Tarwemout die wij gebruiken in dit bier. Door de hoge vergistingstemperatuur komen er veel esters vrij uit het gist die zo kenmerkend zijn voor deze bierstijl.

 

JUFFIE

Blond (5,5%)

(verwacht op 6/02/2018 )

Een zachtaardig blond bier met een bescheiden dosis citrus hoppen die net dat beetje extra geeft!

Door de drie verschillende mout soorten, citrus hoppen en de Belgische gist heeft dit bier naast een fruitige smaak ook

een stevige body die een tijd overeind blijft staan.

.

 

 

STRAFWERK

Tripel (8,2%)

(Verkrijgbaar)

Deze zware jongen wordt gekenmerkt door zijn volle body zoals je gewend bent van een Belgische Tripel. Een lichte kruidigheid met een ronde karamelsmaak maken deze een genot om te drinken. 

 

BokkIe

Bokbier (6,5%) 

(Herfst seizoen)

Ons Bokbier dat wij ieder jaar brouwen en rond oktober uitkomt. Bokkie is een donkerbruin bier dat gemaakt is met een grote hoeveelheid Municher mout. Deze zorgen voor een vol mondgevoel en een lichte zoetheid. Daarnaast zijn er karameltonen afkomstig uit Caramout en de nodige Chocolademout die zorgt voor geroosterde smaak van koffie en chocolade. 

 

'T KOFSCHIP

Barrel Aged Saison (6,5%)

(Uitverkocht)

Krijtje, alleen dan gerijpt op rumvaten uit Barbedos. De eerste versie van 't Kofschip was een bijzondere. Door de aanwezigheid van rum en Brett (wilde) gist kreeg dit bier een funky zoet/zure smaak. 

 

'T KOFSCHIP

Barrel Aged Russian Imperial Stout (10,5%)

(Uitverkocht)

Ons Sterkste bier dat we tot nu toe gemaakt hebben krijgt ook nog eens een facelift door 5 maanden gerijpt te hebben op rode wijnvaten uit Frankrijk. Het hout heeft deze R.I.S. een licht zuurtje, droppigheid en tonen van donker fruit meegegeven.

 

WAKATU

Belgian Pale Ale (5,8%) 

(Uitverkocht)

Onze collaboration met Brouwerij Zeeburg. Een traditioneel Belgisch Amber met een moderne twist. Door het gebruik van Nieuw-Zeelandse Wakatu Hop tijdens het koken eb in de lagering krijgt het bier een lichte citrussmaak.