ONZE BIEREN

 

HEILIG BOONTJE

Session Pale Ale (3,5%)

(Verkrijgbaar)

Een fris bier met een gezonde dosis citrus. De perfecte dorstlesser voor een warme dag met een verantwoordelijke hoeveelheid alcohol. Lekker na het sporten of gewoon in de zon op het terras.

Door de juiste combinatie van Pale Ale en Cara mout heeft dit bier een goede body. Door de gedoseerde toevoeging van citrus hoppen krijgt dit boontje zijn zomerse smaak.

 

 

krijtje

Saison (5,8%)

(Verkrijgbaar)

Krijtje is een Franse Saison die gekenmerkt wordt door zijn gistprofiel. Lichtkruidig met een zeer zacht mondgevoel. Dit komt door de grote hoeveelheid Tarwemout die wij gebruiken in dit bier. Door de hoge vergistingstemperatuur komen er veel esters vrij uit het gist die zo kenmerkend zijn voor deze bierstijl.

 

JUFFIE

Pale Ale (6,5%)

(Tijdelijk niet leverbaar)

De naam zegt het al. Een zachtaardig blond bier met een flinke dosis hop die deze Pale Ale net dat beetje extra geeft.

Door de flinke dryhop heeft het bier naast een fruitige smaak ook een boeket aan aroma's van tropisch fruit.

 

 

STRAFWERK

Tripel (8,2%)

(Verkrijgbaar)

Deze zware jongen wordt gekenmerkt door zijn volle body zoals je gewend bent van een Belgische Tripel. Een lichte kruidigheid met een ronde karamelsmaak maken deze een genot om te drinken. 

 

BokkIe

Bokbier (6,5%) 

(Herfst seizoen)

Ons Bokbier dat wij ieder jaar brouwen en rond oktober uitkomt. Bokkie is een donkerbruin bier dat gemaakt is met een grote hoeveelheid Municher mout. Deze zorgen voor een vol mondgevoel en een lichte zoetheid. Daarnaast zijn er karameltonen afkomstig uit Caramout en de nodige Chocolademout die zorgt voor geroosterde smaak van koffie en chocolade. 

 

'T KOFSCHIP

Barrel Aged Saison (6,5%)

(Uitverkocht)

Krijtje, alleen dan gerijpt op rumvaten uit Barbedos. De eerste versie van 't Kofschip was een bijzondere. Door de aanwezigheid van rum en Brett (wilde) gist kreeg dit bier een funky zoet/zure smaak. 

 

'T KOFSCHIP

Barrel Aged Russian Imperial Stout (10,5%)

(Uitverkocht)

Ons Sterkste bier dat we tot nu toe gemaakt hebben krijgt ook nog eens een facelift door 5 maanden gerijpt te hebben op rode wijnvaten uit Frankrijk. Het hout heeft deze R.I.S. een licht zuurtje, droppigheid en tonen van donker fruit meegegeven.

 

WAKATU

Belgian Pale Ale (5,8%) 

(Uitverkocht)

Onze collaboration met Brouwerij Zeeburg. Een traditioneel Belgisch Amber met een moderne twist. Door het gebruik van Nieuw-Zeelandse Wakatu Hop tijdens het koken eb in de lagering krijgt het bier een lichte citrussmaak.